BLOG

Take a break. A coffeebreak.Moodboard Studio E. Interieur voor BLOG

Espressobars zijn upcoming; het voorziet velen in de behoefte aan cafeïne en het is natuurlijk ideaal om dit te combineren met een korte persoonlijke ontmoeting, gegoten in de charme van de Italiaanse levensstijl. Een inspirerende coffeebreak om daarna onze route op de (digitale) weg weer te vervolgen. Wie verlangt daar nou niet naar?

Piano, piano, even de tijd nemen en genieten, het liefst samen met familie en/of vrienden. Italianen pakken het heel anders aan dan Nederlanders, neem bijvoorbeeld de traditie van de espressobar. Een bezoek aan de espressobar staat al vroeg op de agenda van de werkdag. Loop je naar je werk, dan stop je onderweg bij een barretje om een cappuccino e brioche te nuttigen terwijl je de Gazzetta dello sport doorleest. Als je in de loop van de ochtend tijdens de eerste coffeebreak in een Italiaans barretje staat en wilt doen zoals de Italianen, houd dan het volgende in de gaten. Bestel na 11.00 uur nooit een cappuccino, of een cappucc’ zoals de Italianen het noemen (spreek uit; kapoetsj). Dit drink je alleen in de vroege ochtend. Een echte Italiaan stapt over op espresso. Die drink je overigens met veel suiker. Laat dus je dieetgedachten maar varen en geniet van een espresso zoals hij bedoeld is; heet, sterk en zoet! Op het Italiaanse werk zijn de in Nederland o zo gebruikelijke koffiezetapparaten en de cup-a-soup-break een onbekend fenomeen. Logisch; een espressobar is immers vlakbij en daar heb je natuurlijk altijd verse espresso.

Zullen de leegstaande winkelpanden in de binnensteden meer en meer gevuld gaan worden met sfeervolle espressobars en verruilen we de katoorpanden aan de rand van de stad voor een werkplek in het centrum? Wordt de Italiaanse traditie een beetje meer van ons? Waar geniet jij van je coffeebreak? Stuur de interieurfoto’s naar: info@studio-e-interieur.nl

Esther

7 Responses to BLOG

 1. Hannah zegt:

  Helaas zit er geen koffietent in de buurt van mij terwijl ik in Haarlem woon. Ik vind de sfeer meestal erg leuk, maar ook inspirerend om te werken!

 2. Julia zegt:

  Je hebt een hele fijne schrijfstijl, zullen er meer blogs volgen in de toekomst?

 3. Mastello zegt:

  Ik ga maar meteen een bakje koffie halen, wat een leuk moodboard!

 4. Margreet zegt:

  Ik vind dat moodboard erg leuk gedaan. Krijg meteen zin in koffie.

 5. Nelson zegt:

  Helaas zit er geen leuke koffietent op de route van mijn huis naar werk, vrij zeldzaam in Amsterdam. Door dit blog en de reacties krijg ik zin om er gewoon een stukje voor om te fietsen.

 6. Bart zegt:

  Ik geniet ook heel erg van de koffiewinkeltjes. Ik ga altijd in de ochtend voor mijn werk langs koffiewinkeltje, ik vind het zo leuk en gezellig daar. Door de fijne sfeer die er hangt krijg ik meteen zin om weer hard te werken op het kantoor.

 7. Dirk zegt:

  Leuk artikel! De sfeervolle espressobars worden inderdaad steeds populairder. Wat ik daar zo leuk aan vind is de inrichting van die bars, dat maakt het zo sfeervol. Die sfeer kan je helemaal proeven uit het moodboard bovenaan het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *